Ad.1 Jak na razie to: ja, Kubeusz i UMCS. Chyba, że za Kubeuszem jest FC? Co by mogła dać współpraca z Atom Team czego nie mamy? Działanie z Atom Team wiąże się z umową, że robimy to bezpłatnie, „być może daliby za to parę kluczy” ale zrzekamy się praw do tłumaczenia. Oni na tym zarobią, my poświęcimy czas. Jak będziemy mieli spolszczenie, możemy podjąć negocjacje. Ale nie ma co wydawać pieniędzy, których się nie ma i może nie będzie miało. Podział też jest wykluczony, bo kto określi ile kto włożył pracy, czasu, umiejętności i ile mu się należy. Ale jakieś schronisko dla zwierząt chętnie przytuliłoby darowiznę albo FC na lepsze forum. 😀 Zresztą nie będzie to warte naszych starań. Jakieś drobniaki. Ale jak chce Atom Team zarobić to niech płaci.
Ad.2 Cel uświęca środki. Dla mnie ważne jest do której wersji mam wrzucać pliki do testów.
Ad.3 Segmentów (linijek): 77274 (bez powtórzeń 44725), wyrazów 1091327 (bez powtórzeń 785471), znaków bez spacji 4926217 (bez powtórzeń 3567057). Ze spacjami w kodowaniu ANSI by było prawie 6Mb, a w UTF ze 2 razy tyle.
Ad.4 Discord wiąże się z administracją i zasobami ludzkimi. Ja, Kubeusz i pan Paweł na razie wystarczy. To tylko rozruch. Jak będzie potrzeba, coś się pomyśli.
I tu należy rozwiązać pewną kwestią. Ja zajmę się sprawami technicznymi, zabawę z plikami, daniem tego, co kto potrzebuje i aktualizacjami. Jeśli nie przejdzie to na OmegaT to dodatkowo, będę czuwał nad powtórzeniami, spójnością i jeszcze przyłożę dodatkowe oko na korektę. Jak sobie zorganizujecie i kto będzie kierował, to nie moje zmartwienie. Jeśli tępo będzie dobre – to nie będę już miał na nić więcej czasu, jeśli powolne – mogę coś potłumaczyć, jeśli zbyt wolne – rezygnuję (samemu nie będę tego ciągnął).
Dobra też miałem ten problem i można to rozwiązać na 2 sposoby. Pierwszy który jestem niemal na 100% pewny że…