Odpowiedz do: Witaj Przybyszu! Co masz do powiedzenia?

RikkivonTikki
Participant

Myślę, że znacznie lepiej i z większą perspektywą na przyszłość – bądźmy szczerzy, PHP-Fusion umarł już dawno, razem z Nickem Jonesem aka Digitanium. WordPress to kombajn, który raczej szybko nie upadnie i pozostawia spore pole do personalizacji. Jest dużo przejrzyściej, a responsywność plusuje, bo często przeglądam tego typu strony z telefonu.

W WordPressie sporo pracuje, niemal codziennie. bbPress, którego użyto na Cornerze (czyli silnik forum) ma niemal taki sam potencjał co sam WordPress – tyle że jest nieco nieodkryty i trzeba więcej grzebać. Jest kilka rzeczy, które na forum można by sprawić bardziej intuicyjnym, a ja mogę udostępnić kod, jeśli byłoby takie zainteresowanie.

Sprawa pierwsza to lista forów. Pracuję nad swoim portalem, gdzie używam tej samej kombinacji skryptów. Chciałem sprawić, aby to wyglądało bardziej „klasycznie”. Prezentuje się to tak: http://pl.tinypic.com/r/t5iuxw/8

Druga to kwestia zakładania tematów – szczerze mówiąc, niezbyt lubię to wbudowane rozwiązanie, więc mam opracowane na zasadzie buttona „Nowy temat” i oddzielnej podstrony – czyli sposobu do którego ludzie chyba są bardziej przyzwyczajeni i intuicyjnie szukają tego.

Jakbyś @Szponix chciał, któreś z powyższych rozwiazań zostosować u siebie, daj znać. Mogę te kody udostępnić, ale zaufam, że nie zrobis tego nigdzie dalej bez mojej wiedzy. Ogólnie jakby była konieczność jakichś nietypowych rozwiązań, to ja chętnie pomogę, aby strona była jak najbardziej użyteczna dla ludzi.

Pozdrawiam!