Odpowiedz do: Płynność rozgrywki

F3VATS
Participant

Ta komenda jest standardowo na 0 ale po nadpisaniu jej na 1 można zmusić grę do używania więcej niż jednego rdzenia…
– bUseThreadedAI=1

Ta komenda ma ustalić ilość rdzeni jaką gra ma używać w fallout.ini nie ma jej standardowo więc trzeba ją dodać zaraz pod tą co podałem wyżej…
– iNumHWThreads=<ilość rdzeni>

Działanie tych komend jest czysto teoretyczne… gra formalnie nie została zaprojektowana na procesory wielordzeniowe i nie otrzymała żadnych łatek w tej sprawie ale cóż… niektórym te komendy pomagają jeśli chodzi o crashe czy ściny samej gry… możesz spróbować…

Kolejna sprawa jest taka żebyś sprawdził czy procesor w biosie nie jest zablokowany AMD ma tendencje do blokowania mocy swoim procesorów w ustawieniach domyślnych -_-’ To samo miałem z moim Phenomem II 840 (wyłączony 1 rdzeń i zaniżone napięcie o 30% od tego co powinno być normalnie)

Co do karty graficznej upewnij się czy masz jakiś program pasywny do sterowania kartą graficzną tak samo jak w przypadku GTX’ów… MSI Afterburner czy OC Guru… ja miałem taki problem że chłodzenie było wyłączone i grafika szybko się męczyła ale po uruchomieniu OC Guru i ustawieniu manualnym Wiatraków i mocy wyjściowej wszystko się zmieniło o 180 stopni….