Olympus 2207 – wrażenia.

Przegląda wpis 1 (z 1 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Szakal
    Participant

Mod ma niezły klimat i gra się naprawdę nieźle. Ale jest też dość ciężko. Może to być spowodowane tym, że to początek gry i nasza postać jest słaba, ale i tak jest dużo trudniej niż w Falloutach. Ustawiłem poziom trudności na maksa i poległem w walce jeden na jeden z głupim szczurem…Ale nie chodzi tylko o walkę. Mod nawet nie daje nam szans, na sukces w umiejętności jeśli nasz skill jest zbyt niski. Przykładowo nie otworzymy zamka w drzwiach jeśli mamy za niski lockpick niezależnie od tego ile prób podejmiemy.
    Zastanawiałem się nawet czy nie obniżyć poziomu trudności do normal przy pierwszym podejściu, ale zamiast tego stworzę nową postać i zacznę grę od nowa. Finezja i kara -30% do obrażeń daje się mocno we znaki na początku rozgrywki.

Okej. Zacząłem grać od nowa i zauważyłem, że sporo rzeczy jest tu po prostu losowych np. łup w pojemnikach. Za drugim razem znalazłem lepszą broń na pierwsze godziny gry i poszło mi znacznie lepiej. Doświadczenie za zadania też wydaje mi się być przyznawane losowo z jakiegoś przedziału od do.

Przegląda wpis 1 (z 1 w sumie)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.